Livestream / Alles in huis om een event in hoge kwaliteit voor iedereen online zichtbaar te maken.

Het belang van een goede livestream

Meer dan 80% van de video die de CamVan verlaat is bedoeld voor een livestream. Kijkers verwachten ook dat alles op Internet terug te vinden is, en het liefst live, terwijl het event bezig is. In hoge streaming kwaliteit; Full HD 1080p, als het even kan.
CamVan heeft dus veel ervaring met het streamen van live video, van kleine bijeenkomsten tot grote evenementen. Op deze pagina is meer te vinden over de apparatuur die we gebruiken en de soorten klussen die we online verspreiden.
Graphics in de regiewagen - livestream

Ja, ook uitvaarten

Door de corona bedreiging is het discreet vertonen van een begrafenis in deze tijd misschien een beter idee dan met heel veel mensen bij elkaar komen in de kerk of het uitvaartcentrum. De uitvaart kan met speciale 1-op-1 televisie-verbindingen netjes in beeld gebracht worden via het web, zodat de eventueel zwakkere nabestaanden geen onnodig risico lopen door zich in een grote groep te bevinden.
Er hoeft geen meerkoppig team met een grote regiewagen voor opgetrommeld te worden. Een livestream met remote-camera’s maakt het juist discreet. Deze ene persoon kan alle camera’s bedienen zodat de uitvaart mooi wordt overgebracht. De hoge kwaliteit van het videostream zorgt ervoor dat het beeld en geluid goed aankomen op de juiste plek.

Provinciale Staten – Statenvergadering

Eén persoon bestuurt 5 remote camera’s en schakelt tussen deze shots. Zo kan iedere vergadering van de Provincie op afstand gevolgd worden. De stream wordt online geplaatst op de website met tijds-markeringen bij de verschillende vergaderpunten. In samenwerking met Company Webcast.

livestream provincie limburg HD

Een greep livestreams

Rutten over de Marinierskazerne
Met spoed: Voor Omroep Zeeland, uiteraard op TV. Maar ook online gestreamd via Facebook en Youtube.

Slot­vie­ring 75 jaar be­vrij­ding Lim­burg
Voor Beeldwerk maakten we deze prachtregistratie, te zien via Omroep Venlo en L1. En ook weer online live gestreamd.

Attractiepark Toverland was ook live.
We verzorgden een directe verbinding met dit pretpark om te laten zien hoe een nieuwe attractie spectaculair werd geopend.

Recente klussen